ZAHVALA UČITELJIMA

ZAHVALA UČITELJIMA

”Nitko ne može dati duhovno znanje drugome, jer ono se već nalazi unutar svakog srca. Jedino što učitelj može učiniti je zapaliti plamen koji je skriven u srcu učenika.”

Hazrat Inayat Khan

Vječito sam zahvalan mojim Učiteljima, koji dolaze s različitih razina postojanja:

Majci Ayahuasci, djedu Huachumi i drugim svetim biljkama učiteljicama, jer su bili most do mog Srca, koje je u stvari Srce Jednote, pomoću kojih sam izgradio čvrst temelj za duhovni rast i devociju i koji su me otisnuli u ovu pustolovinu bez kraja.

Banco curanderu don Roberu, na njegovim prekrasnim pjesmama icarima, koji su čista ljubav koja liječi, jer me inicirao u svijet Ayahuasce i curanderisma u tradiciji svoje obitelji iz regije Loreto u peruanskoj Amazoni i jer mi je nesebično dao znanje i dopuštenje da proširim Medicinu drugim ljudima.

Don Howardu Lawleru, osnivaču Spiritquest Sanctuaryja, jer me naučio esenciji curanderismo šamanizma (”Za dobrobit svih”) i vodio me kroz ceremonije Huachuma mesade, što je jedno od najdubljih iskustava u mom životu.

Domagoju Orliću, jer me naučio tehnike, filozofiju i principe Yoge (Srca), jer me još dublje povezao s vlastitim dahom i pomogao mi da dođem do moje vlastite Yoge.

Iki i Temi Maslov, jer su me upoznali sa šamanskim bubnjanjem i plesom (kako ih je naučio Tom Ehrlich), jer su uvijek tu kao potpora u tamnim trenucima duše i jer su započeli družbu Kruga, veliku obitelj ljubavi i svjetla koja se redovito okuplja u proslavi Života.

Bonnie Bainbridge Cohen, osnivačici BMC-ja (Body-Mind Centeringa), jer otkriva tajne i čudesa ljudskog tijela-uma, potiče nas da ih znatiželjno istražimo, i jer utjelovljuje sve ono što jedan učitelj treba biti.

Maji Šamarinac, na energetskom radu, i svjesnosti koju širi.

Svim ljudima koje sam susreo na svom putu, izravno ili neizravno kroz njihova djela, svim tradicijama koje su me nadahnule, voljenima, obitelji, prijateljima, općenito svim živim bićima, jer smo u stvarnosti svi istovremeno i učitelji i učenici i duboke lekcije kriju se svugdje za one koji su dovoljno otvoreni da ih primijete.